Privatlivspolitik


1. Formålet med politikken
CURIA Advokatpartnerselskab (”CURIA”) behandler i en række situationer personoplysninger om dig. Det sker blandt andet, når vi etablerer et klientforhold, og vi leverer rådgivning, eller hvis du på anden måde kommer i kontakt med os, f.eks. som part eller vidne i en sag, hvis du ansøger om job hos os, deltager i et kursus eller besøger vores hjemmeside.

Vi skal som udgangspunkt sikre, at du informeres, hvis vi behandler dine personoplysninger. I visse tilfælde er vi dog forhindrede i at iagttage denne oplysningspligt. Det er navnlig aktuelt i de tilfælde, hvor vi er underlagt regler om tavshedspligt, eller andre interesser taler afgørende imod at orientere dig.

Denne privatlivspolitik indeholder information om CURIAs behandling af personoplysninger, som du kan læse mere om nedenfor.

2. Dataansvarlig
Den juridiske enhed, der er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger hos CURIA er:

CURIA Advokatpartnerselskab
CVR: 32 28 22 88
Kirsten Walthers Vej 7
DK-2500 Valby

Vi kan kontaktes vedrørende vores behandling af personoplysninger på:

Telefon: +45 7228 9100
E-mail:

3. Behandling af personoplysninger
Du kan læse mere om, hvordan vi behandler personoplysninger herunder:

Klientadministration

Kundekendskabsprocedure

Levering af juridisk bistand og rådgivning

Kurser, netværk og lignende arrangementer

Markedsføringsmæssige tiltag

Besøgende på klaradvokater.dk og curiaadvokater.dk

Rekruttering

Leverandøradministration

4. Videregivelse og overladelse
CURIA er underlagt lovbestemt fortrolighed og videregiver som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til tredjeparter. 

Vi videregiver i visse tilfælde personoplysninger til vores revisorer og andre professionelle rådgivere, f.eks. for, at revisor kan udføre revision, eller for at kunne modtage rådgivning fra andre professionelle rådgivere. Herudover videregiver vi personoplysninger til domstolene eller klienter og modparter, samt andre offentlige myndigheder, såfremt det er nødvendigt for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Vi benytter endvidere eksterne leverandører, herunder IT-leverandører, bogholder mv. der kan få overladt personoplysninger i forbindelse med deres bistand til os. CURIA indgår databehandleraftaler med eksterne leverandører, der behandler personoplysninger på vegne af CURIA, for at sikre den nødvendige sikkerhed hos vores eksterne leverandører. 

Vi overfører ikke personoplysninger til lande uden for EU/EØS, medmindre dette sker til en klient, modpart eller domstol.

5. Behandlingssikkerhed
Som advokatkontor er vi forpligtet til at beskytte fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af vores klienters og andre relationers oplysninger, herunder personoplysninger. CURIA prioriterer klientfortrolighed og informationssikkerhed højt, og vi er stærkt engagerede i at sikre en kontinuerlig beskyttelse af oplysninger. Vi har implementeret sikkerhedsforanstaltninger, der skal sikre databeskyttelse af såvel klientoplysninger, personoplysninger som andre fortrolige oplysninger. Vi gennemfører regelmæssigt interne opfølgninger for at sikre en tilstrækkelig sikkerhed og efterlevelse af vores politikker.

6. Dine rettigheder som registreret
Som registreret har du en række grundlæggende rettigheder. Disse rettigheder kan dog blive begrænset, f.eks. hvis udlevering af oplysninger, som du ellers havde krav på at modtage, vil krænke andre personers rettigheder eller være i strid med vores tavshedspligt som advokater. 

Tilbagekalde samtykke
I det omfang, vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, kan du til hver en tid trække dit samtykke tilbage. Tilbagekaldelsen berører ikke lovligheden af den behandling, vi har foretaget forud for tilbagekaldelsen. For at trække dit samtykke til vores behandling af dine personoplysninger tilbage, bedes du kontakte os.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage e-mails med information og markedsføringsmateriale fra CURIA, kan du let framelde dig ved at besvare en af de modtagne mails med ”frameld markedsføring” eller for så vidt angår vores nyhedsbrev ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” i det senest modtagne nyhedsbrev. 

Ret til indsigt
Du har som udgangspunkt ret til at få oplyst, om CURIA behandler personoplysninger om dig, og i givet fald hvilke personoplysninger, vi behandler om dig, og hvordan vi behandler dem, samt at få tilsendt en kopi heraf. 

Ret til berigtigelse 
Du har ret til at få forkerte eller ufuldstændige personoplysninger rettet. Hvis oplysningerne er videregivet til andre, sikrer vi, at modtagerne informeres om rettelsen, hvis det er muligt og lovligt. 

Ret til sletning
Du kan have ret til at få slettet de personoplysninger, CURIA behandler om dig. Hvis oplysningerne er videregivet til andre, sikrer vi, at modtagerne informeres om en evt. sletning, hvis det er muligt og lovligt.

Ret til begrænsning af behandling
Du kan have ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger, så oplysningerne blot opbevares af CURIA. Hvis oplysningerne er videregivet til andre, sikrer vi, at modtagerne informeres om en evt. begrænsning, hvis det er muligt og lovligt. 

Ret til at transmittere personoplysninger (”dataportabilitet”)
Du har i visse tilfælde ret til i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format at få udleveret de personoplysninger om dig, du har givet os og få overført oplysningerne til en anden dataansvarlig. 

Ret til at gøre indsigelse mod CURIAs behandling
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger. 

7. Ændringer i denne privatlivspolitik
Gennemsigtighed er et løbende ansvar, og vi opdaterer derfor løbende vores privatlivspolitik.  Privatlivspolitikken er senest opdateret den 27. februar 2019.

8. Kontakt og klage
Hvis du ønsker at klage over CURIAs behandling af dine personoplysninger, bedes du sende en e-mail med detaljerne i din klage til . Vi vil behandle klagen og vende tilbage hurtigst muligt.

Du har også ret til at klage til Datatilsynet:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K.
Telefon: 33193200
E-mail: 

For yderligere oplysninger om, hvordan du klager til Datatilsynet henvises til Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk.